Campings Dordogne Frankrijk

Beste camping

beste camping dordogne

Camping St Avit Loisirs

Beoordeeld op Zoover met een 8,5!
Midden tussen de glooiende heuvels van de prachtige Dordogne vindt u deze stijlvolle camping. Een heerlijk zwemparadijs met binnen en buitenbad in een overweldigende omgeving.

Campings Lascaux in de Dordogne

Bezoek de prehistorische rotstekeningen van Lascaux! Een ongelooflijk stukje geschiednis vind je vlakbij Montignac in de grotten van Lascaux! Tekeningen van dieren werden zo'n 15.000 voor Christus op de wanden van de grotten geschilderd. In 1940 werden de rotstekeningen ontdekt en vrijwel direct bracht de vondst een onophoudelijke stroom toeristen teweeg. Met de grote toestroom van mensen kwamen ook schimmels en bacterien de grot binnen. De tekeningen worden nu bedreigd door de schimmels en bacterien en hierdoor is de grot niet langer open voor publiek. In 1972 werd een replica gebouwd waardoor je de rotstekeningen nog steeds kunt bewonderen. Het is een leuke en educatieve bezienswaardigheid!

Campings bij Lascaux

De grotten van Lascaux zijn een grote toeristische trekpleister. In de buurt vind je veel campings. De grotten van Lascaux liggen vlakbij Montignac. Montignac is ook een erg gezellig stadje. Je kunt het beste een camping in de buurt van het gezellige Montignac zoeken als je een bezoek wilt brengen aan de grotten van Lascaux.

De beste campings bij Lascaux

We hebben een aantal campings in de buurt van Lascaux bij Montignac geselecteerd die van uw vakantie een succes kunnen maken.
camping lascaux

Camping Val de la Marquise

Deze gezellige familiecamping is een heerlijke uitvalsbasis om de Dordogne en de grotten van Lascaux te ontdekken. Op de camping vindt u een prachtig zwembad, nette stacaravans en de plaatsen zijn ruim opgezet.
stacaravan lascaux

Camping Le Port de Limeuil

Kamperen in een tent, een luxe stacaravan of een volledig ingerichte bungalowtent. Op camping Le Port de Limeuil kan het allemaal. Deze sfeervolle, kleine camping biedt veel ruimte en ligt aan de rivier waar het heerlijk toeven is.